De woksaus met gember is een nieuw product in je box! Met deze saus geef je je gerecht op een snelle en eenvoudige manier nog meer smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
¾ stuk(s)
Ui
¾ stuk(s)
Wortel
⅓ zakje(s)
Garam masala
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
¼ stuk(s)
Appel
½ zakje(s)
Woksaus met gember
(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)
50 gram
Half kruimige aardappelen
75 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Wienerschnitzel van varkensvlees
(Bevat Eieren, Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd)
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Bloem
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Rode wijnazijn
150 ml
Kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Schil de appel en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom de appel met de bouillon en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de wortel in plakken van 1/2 cm en de aardappel in blokjes van 1 - 2 cm. Voeg de bloem, de garam masala en de kerriekruiden toe en roerbak al roerend tot de kruiden beginnen te geuren. Blus de pan af met de bouillon, de rodewijnazijn en de woksaus met gember. Voeg de wortel en aardappel toe en kook het geheel, afgedekt, 14 - 15 minuten. Roer regelmatig goed door.
Kook de rijst 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.
Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry ernaast. Garneer de curry met de mangochutney en leg de schnitzel over de curry.