Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst

De woksaus met gember is een nieuw product in je box! Met deze saus geef je je gerecht op een snelle en eenvoudige manier nog meer smaak.

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Gluten
Sesamzaad
Soja
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Wortel

⅓ zakje(s)

Garam masala

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Woksaus met gember

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Half kruimige aardappelen

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(Bevat Eieren, Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Rode wijnazijn

150 ml

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4039 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten145 g
waarvan suikers25 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. Schil de appel en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom de appel met de bouillon en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.

Curry maken
2

Snijd ondertussen de wortel in plakken van 1/2 cm en de aardappel in blokjes van 1 - 2 cm. Voeg de bloem, de garam masala en de kerriekruiden toe en roerbak al roerend tot de kruiden beginnen te geuren. Blus de pan af met de bouillon, de rodewijnazijn en de woksaus met gember. Voeg de wortel en aardappel toe en kook het geheel, afgedekt, 14 - 15 minuten. Roer regelmatig goed door.

Rijst koken
3

Kook de rijst 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.

Serveren
4

Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry ernaast. Garneer de curry met de mangochutney en leg de schnitzel over de curry.