Kaasvlinders
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kaasvlinders

with Parmigiano Reggiano, Gouda cheese and ham (sharing)

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

100 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 plak(ken)

Achterham

40 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2219 kJ
Energie (kcal)530 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten4.4 g
waarvan suikers2.4 g
Vezels2.7 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. 
  • Halve the puff pastry lengthways. You will use one half in step 2 and one half in step 3.
  • Slice the ham lengthways into 1 cm slices. 
2
  • Spread the honey-mustard dressing over one of the puff pastry halves, then sprinkle the grated mature cheese. 
  • Grate the Parmigiano Reggiano and sprinkle over as well. 
  • Roll up one edge of the pastry into the centre. Do the same with the opposite edge to meet in the middle. 
  • Cut the rolled-up pastry into thin slices. 
3
  • Slice the other half of the puff pastry lengthways into 2 cm strips. 
  • Divide the ham over every other pastry strip. 
  • Twist two strips of puff pastry together, one with ham and one without. 
  • Repeat with all strips to form the twists. 
4
  • Transfer the palmiers and twists to a parchment-lined baking sheet. 
  • Brush both with the milk. Sprinkle the Gouda cheese on the twists and sprinkle the sesame seeds on the palmiers. 
  • Bake in the oven for 20 - 25 minutes.
  • Serve while hot or let cool and serve at room temperature.