Kabeljauw in jasje van bietentortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in jasje van bietentortillachips

Kabeljauw in jasje van bietentortillachips

met rijst, mais, Mexicaanse kruiden en koriander

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Bieten-tortillachips

75 gram

Witte langgraanrijst

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

25 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3809 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten107.4 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels9.5 g
Eiwitten33.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Vergiet
Diep bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Giet daarna af en laat uitstomen.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2
  • Snipper de ui en snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en courgette 3 - 4 minuten. 
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Voeg de mais.en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de koekenpan.
  • Meng goed door en bak de mais nog 2 - 3 minuten mee. 
Vis bereiden
3
  • Maak ondertussen een kleine opening in de zak met tortilla's. Stamp de tortillachips in kleine stukjes en voeg toe aan een diep bord.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besmeer de vis met de mayonaise, maar houd een klein beetje mayonaise apart voor de saus. Wentel de vis door de tortillachips. Zorg ervoor dat vis volledig bedekt is met de tortillachips.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn. 
  • Meng in een kleine kom de helft van de koriander met de overige mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst en groenten over kommen of diepe borden. Serveer de vis erbovenop.
  • Serveer met de koriandermayonaise en garneer met de overige koriander.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.