Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

Wist je dat kabeljauw in zoutwater zwemt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

4 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

25 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3184 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers11 g
Vezels10.8 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Wortelen bereiden
2

Was of schil de wortel. Snijd de wortel in dunne plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de wortelschijfjes toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de wortelschijfjes. Breng op smaak met peper.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Vis inwikkelen
3

Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek naast elkaar. Leg de vis op de plakjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Wortelschijfjes afmaken
4

Roer de gebakken ui door de pan met wortelschijfjes en houd warm tot serveren.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde vis met de aardappelschijfjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus.