Kabeljauw met botersaus en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met botersaus en kappertjes

Kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Half kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2956 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers9 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Aardappelen bakken
2

Meng de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de sjalot 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart.

Vinaigrette mengen
3

Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd met de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Hak de bladpeterselie fijn.

Kabeljauw bakken
4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de kabeljauw.

Botersaus maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur. Bak de kappertjes 2 - 3 minuten en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw.

Serveren
6

Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groenten over de borden met kabeljauw. Serveer de kabeljauw met de geroosterde aardappelen.