Kabeljauw uit de oven met krokante spekjes en venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw uit de oven met krokante spekjes en venkel

Kabeljauw uit de oven met krokante spekjes en venkel

met orzo en gepofte cherrytomaten

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Allergenen :
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Witte balsamicoazijn

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3152 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten63.8 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten33.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng een laagje water in een pan met deksel aan de kook voor de venkel. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern (zie Tip). Snijd de venkel in dunne plakjes. Kook de venkel 5 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Zit er loof aan je venkel? Houd dit dan apart en gebruik het op het eind als garnering.

Vis bakken
2

Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomaten en venkel over een ovenschaal en leg de vis erbovenop. Besprenkel met 2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de vis 15 - 18 minuten in de oven.

Spekreepjes bakken
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. 

Orzo koken
4

Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Blus af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droogkookt.

Afwerken
5

Voeg de groenten uit de ovenschaal, 1 el bakvocht uit de ovenschaal per persoon en de helft van de spekreepjes toe aan de wok of hapjespan en meng met de orzo. Voeg eventueel extra overgebleven bakvocht toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en serveer de vis erop. Garneer met de overige spekreepjes.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.