Kabeljauwfilet met bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met bieslooksaus

Kabeljauwfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Wist je dat jouw spijsvertering je alles vertelt over je gezondheid? Een goede spijsvertering begint bij het eten van voldoende vezels en daar zetten we ons met de Maag Lever Darm Stichting voor in. Dit recept is dus een goede keuze!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Bospeen

300 gram

Vastkokende aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2663 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14 g
Vezels14 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 300 gram bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, smalle parten.

Koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
3

Dep de bospeen en aardappelen droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon in een grote kom. Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de bieslook en 1/2 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Saus opwarmen
5

Dep tegen het einde van de oventijd de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauwfilet 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door de olie in de pan.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden. Leg de kabeljauwfilet ernaast en serveer met de bieslooksaus.