Kabeljauwfilet met tuinkruiden-krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauwfilet met tuinkruiden-krieltjes

Kabeljauwfilet met tuinkruiden-krieltjes

met een frisse salade

Kabeljauw is zacht van smaak en daardoor perfect te combineren met allerlei ingrediënten. Je serveert de vis vandaag met krieltjes, die je op smaak brengt met verschillende groene kruiden: dille, bieslook en peterselie. Door de krieltjes te mengen met warme boter worden ze extra smaakvol, terwijl de kappertjes zorgen voor zout én zuur.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Botersla

½ stuk(s)

Radijs

7.5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

15 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

¼ tl

Honing

2 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Rode wijnazijn

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2699 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de botersla klein. Verwijder het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de verse bieslook, dille en bladpeterselie fijn.

Salade mengen
3

Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rode wijnazijn, de mosterd en de honing met peper en zout tot een dressing. Voeg de botersla en de plakjes radijs toe. Meng goed.

Krieltjes mengen
4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een pan op laag vuur. Haal van het vuur en meng de kappertjes, de verse kruiden en peper en zout door de gesmolten boter. Voeg toe aan de krieltjes en meng.

Kabeljauw bakken
5

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg de kabeljauwfilet op de borden. Serveer met de krieltjes en de salade.