De Kabocha is een Japanse pompoensoort met een extra zoete smaak en melige structuur - zeer geschikt voor puree of zoete bereidingen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Kabocha pompoen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Italiaanse groentemix
150 gram
Kalfsstoof
1 stuk(s)
Laurierblad
1 takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Biologische ontbijtkoek
25 gram
Spekreepjes
125 gram
Kastanjechampignons
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
30 gram
Salademix met zonnebloemscheuten
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
3 tl
Mosterd
75 ml
Zoutarme runderbouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes van maximaal 2 cm groot.Meng in een kom de pompoen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven.
Tip: Je kunt de schil van de pompoen eten, dus die hoef je niet te schillen.
Pers de knoflook of snijd fijn.Bereid de bouillon.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.
Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.Voeg de champignons toe aan de spekblokjes en bak nog 5 - 6 minuten.
Voeg de pompoenstukken en de slagroom toe aan een grote kom.Pureer met een aardappelstamper of staafmixer tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn.Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie met peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.
Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de pompoenpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.