Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
100 gram
Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
⅓ zakje(s)
Garam masala
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse koriander en munt
¼ stuk(s)
Limoen
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip). Snijd de limoen in partjes.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Haal de kalkoenstukjes uit de pan en houd apart.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en gember 2 - 3 minuten. Voeg 1 tl garam masala per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de passata en kookroom toe, meng goed en laat 10 - 15 minuten op laag vuur inkoken. Roer regelmatig. Voeg de kalkoenstukjes de laatste 4 minuten toe.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm tot serveren.
Ris de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Meng in een kom de yoghurt met 2/3 van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over borden. Schep de saus met kalkoen over de rijst en garneer met de overige verse kruiden. Serveer met de kruidenyoghurt en de limoenpartjes.