Kalkoenfilet in romige masalasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenfilet in romige masalasaus

Kalkoenfilet in romige masalasaus

met rijst en kruidenyoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander en munt

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels4.8 g
Eiwitten34.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip). Snijd de tomaat in blokjes. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Haal de kalkoenstukjes uit de pan en houd apart.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en gember 1 - 2 minuten. Voeg de tomaat toen en bak 3 minuten mee. Voeg 1 tl garam masala per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg de passata en kookroom toe, meng goed en laat 10 - 15 minuten op laag vuur inkoken. Roer regelmatig. Voeg de kalkoenstukjes de laatste 4 minuten toe.

 

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm tot serveren.

Kruidenyoghurt maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Meng in een kom de yoghurt met 2/3 van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over borden. Schep de saus met kalkoen over de rijst en garneer met de overige verse kruiden. Serveer met de kruidenyoghurt.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.