Kalkoenfilet in romige masalasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenfilet in romige masalasaus

Kalkoenfilet in romige masalasaus

met rijst en kruidenyoghurt

Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels5.2 g
Eiwitten35 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Pan met deksel

Instructies

Bakken
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenstukjes toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Haal de kalkoenstukjes uit de pan en houd apart.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en gember 1 - 2 minuten.
  • Voeg de tomaat toe en bak 3 minuten mee. Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de passata en kookroom toe, meng goed en laat 11 minuten op laag vuur inkoken. Roer regelmatig.
Rijst koken
3
  • Voeg de kalkoenstukjes toe en kook 4 minuten verder.
  • Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm tot serveren.
  • Verwijder de muntstengels en snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.
  • Voeg 2/3 van de kruiden toe aan een kom, voeg de yoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op borden en schep de kalkoencurry erbovenop.
  • Garneer met de overige verse kruiden en serveer met de yoghurtsaus.