Kapsalon met dubbele portie kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

.

Allergenen :
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Cherrytomaten in blik

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

220 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

1.5 el

Biologische karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4184 kJ
Energie (kcal)1000 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels7 g
Eiwitten50 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

.
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

.
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

.
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.

.
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio & ijbergsla en de cherrytomaten met de dressing.

.
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet.