Deze twist op de kapsalon - een lunchschotel die zijn naam te danken heeft aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak - is wat gezonder dan het origineel. In plaats van bijvoorbeeld de knoflooksaus maak je zelf een dressing met karnemelk. Heb je dit niet in huis? Met onze tip maak je alsnog een lekkere dressing.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Mini-romatomaten
5 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
110 gram
Kipgyros
100 gram
Gemengde sla
1.5 el
Biologische karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik (zoals dunne frieten). Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd of knip de bieslook fijn.
Meng voor de dressing in een saladekom 1.5 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.
Meng ondertussen de gemengde sla en de romatomaten met de dressing in de saladekom
Bij kapsalon hoor je alles bovenop elkaar te stapelen: verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet. Serveer met de knoflookmayonaise.