Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Kipgyros
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1.5 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
2 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Water voor saus
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Bak langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de komkommer in plakken en snijd of knip de bieslook fijn.
Maak in een saladekom een dressing van de bieslook en per persoon: 1 1/2 el mayonaise, 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook (zie Tip).
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan wat minder naar smaak.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.
Strooi de kaas over de frieten en bak nog 5 minuten of tot de kaas gesmolten is. Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla, komkommer en de tomaten met de dressing.
Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros over het geheel. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie Tip).
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.