Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1.5 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
1 el
Olijfolie
2 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Water voor saus
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Bak langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de komkommer in plakken en snijd of knip de bieslook fijn.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.
Strooi de kaas over de frieten en bak nog 5 minuten of tot de kaas gesmolten is. Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla, komkommer en de tomaten met de dressing.