Kapsalon met kipshoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met kipshoarma

Kapsalon met kipshoarma

2 porties | met kruidige friet en knoflookmayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Met slechts 15 minuten voorbereiding je eigen verse kapsalon? Door de voorgesneden friet is dat kinderspel. Terwijl die bakt in de oven, bereid jij rustig de rest van de verse ingrediënten. Wedden dat het beter smaakt dan van de snackbar?

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

700 gram

Rustieke frieten met schil

200 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

125 gram

Rode cherrytomaten

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

2 el

Karnemelk

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4612 kJ
Energie (kcal)1102 kcal
Vetten70.6 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels13.2 g
Eiwitten36 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de frieten in een grote kom met 1 el olijfolie, Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipshoarma in 5 – 7 minuten gaar.
2

  • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in halve maantjes en snijd of knip de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van de helft van de mayonaise, de karnemelk (zie Tip) en de bieslook.
  • Meng de sla, komkommer en cherrytomaten met de dressing in de saladekom.
Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Gebruik yoghurt, melk of extra mayonaise.

3
  • Pers vervolgens de knoflook of snijd fijn (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook.
  • Voeg de laatste 2 minuten van het bakken van de friet de kip toe aan de bakplaat.
  • Bestrooi met de kaas en bak nog 2 minuten mee in de oven.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4
  • Voor een klassieke kapsalon stapel je alle ingrediënten op elkaar (zie Tip).
  • Begin met de friet en kip met gesmolten kaas, daarbovenop de salade en dan de knoflookmayonaise. 

Tip: Houd je de frieten liever krokant? Serveer dan de salade en de knoflookmayonaise ernaast.