Keema curry met bruine rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Keema curry met bruine rijst

Keema curry met bruine rijst

met rundergehakt, doperwten en yoghurt

Keema is een Indisch gerecht dat gewoonlijk wordt bereid met lamsvlees. Rundvlees, zoals in dit gerecht, komt ook voor in gemeenschappen waar koe wordt gegeten. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt

¼ stuk(s)

Groene peper

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Garam masala

0.51 tl

Gemalen kurkuma

5 gram

Verse koriander en munt

70 gram

Bruine snelkookrijst

¼

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

8.75 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Doperwten in blik

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2888 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.9 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Vergiet
Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de doperwten uitlekken in een vergiet.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Weeg de rijst af en kook deze, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en houd warm met het deksel. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui, gember, knoflook, groene peper en per persoon: 1 tl garam masala en 1/2 tl kurkuma 2 - 3 minuten.

Tip: Je gebruikt niet alle rijst in dit recept. Weeg 70 gram af per persoon of gebruik alles als je een grote eter bent.

Bakken
3

Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg daarna de tomatenpuree, woksaus met gember, doperwten, tomaten en per persoon: 1/4 groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Laat de curry 3 - 5 minuten pruttelen. Haal de curry van het vuur en meng er de helft van de yoghurt doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Hak de verse munt en koriander grof. Meng in een kom de overige yoghurt met de helft van de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met het yoghurtsausje en de overige verse kruiden.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.