W34 - SuperQuick: 10 min - seafood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W34 - SuperQuick: 10 min - seafood

with courgette, bell pepper and Tarragon

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Groene paprika

2.5 gram

Verse dragon

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3321 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten88.1 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels8.6 g
Eiwitten27.8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Boil plenty of salted water in a pot or saucepan and cook the mafaldine for 7 - 9 minutes. 
  • Reserve some of the pasta water, then drain and set aside.
  • Meanwhile, cut the bell pepper into thin strips.
  • Crush or mince the garlic.
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a deep frying pan over medium-high heat. Fry the bell pepper with the garlic and onion for 2 minutes. 
  • Dice the courgette and finely chop the tarragon, then add both to the pan and fry for 3 - 4 minutes.
  • Add the flour and crumble in the stock cube (see pantry for amounts).
3
  • Add the cream and some pasta water as preferred, then mix well and allow to simmer until serving. Season to taste with salt and pepper.
  • Meanwhile, melt a knob of butter in a frying pan over high heat. Pat the shrimp dry with kitchen paper.
  • Fry the shrimp with the curry spices for 1 - 2 minutes. 
  • Stir in the honey, then turn off the heat.
4
  • Cut the lemon into six wedges and squeeze one wedge per person directly into the sauce.
  • Serve the mafaldine on deep plates, topped with the sauce and the shrimp in their cooking juices.
  • Serve the rest of the lemon wedges alongside.