Kip-cheeseburger met zoete ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburger met zoete ui

Kip-cheeseburger met zoete ui

met gebakken aardappeltjes en tomaat-komkommersalade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3273 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten36.7 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten78.4 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels12.5 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelparten met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de overige tomaat in blokjes. 
Kipburger bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger en de ui 8 - 10 minuten, of tot de burger gaar is. Schep regelmatig om. 
  • Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Salade mengen
3
  • Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng de kleingesneden tomaat en komkommerblokjes door de dressing. 
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft (zie Tip).
  • Beleg met de tomaten- en komkommerplakjes. Beleg met de burger en wat gebakken ui. Bestrooi met de geraspte cheddar.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de salade. 

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart, zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.