Tip voor extra feestelijke empanda's! Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken met geklutst ei en maak het af met sesamzaadjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Kipfiletblokjes
¼
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Tomaat
140 gram
Mais in blik
2.5 gram
Verse koriander
15 gram
Geraspte cheddar
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
¾ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
¾ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Snijd ondertussen grote kipfiletstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de kip toe en bak 3 – 4 minuten.
Voeg per persoon 1/4 kuipje tomatenpuree en 3 el water toe aan de kip. Laat de kip, afgedekt, 16 – 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. De kip is klaar als je de stukjes met de bolle kant van een lepel gemakkelijk uit elkaar kunt duwen. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de kip afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaat door de helft en daarna in halve maantjes. Giet de mais af. Snijd zowel de blaadjes als de steeltjes van de koriander fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Voeg vervolgens de tomaat, de mais en de koriander toe en schep om.
Meng de cheddar door de kip. Snijd per persoon 1/3 van de bladerdeegrol en leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg het kipmengsel aan één kant van het bladerdeeg en vouw de andere kant van het bladerdeeg eroverheen, zodat je een rechthoekige empanada overhoudt. Druk de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada 10 – 15 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.
Serveer de empanada met de salade.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!