Vandaag niet zomaar gepaneerde kip, maar kip in rozemarijnkorst. Een originele manier om dit gerecht veel smaak te geven! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Volkoren couscous
20 gram
Panko paneermeel
30 gram
Tomatenketchup
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse rozemarijn en bladpeterselie
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zwarte balsamicoazijn
150 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
¼ el
Bloem
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd in grove stukken. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten. Leg de paprika vervolgens in een kom met de zwarte balsamizoazijn en laat marineren. Bereid de bouillon.
Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of voeg een snufje zout toe aan het kokend water ipv een bouillonblokje.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 300 gram groente per portie!
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een diep bord de helft van de rozemarijn met de panko, peper en zout. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een tweede diep bord. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan. Haal de kipfilet eerst door de bloem, smeer daarna helemaal in met de ketchup en haal tot slot door de panko.
Tip: Zorg dat de kip overal even dik is, zodat de kip gelijkmatig gaart.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de knoflook en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon 1 minuut. Weeg de couscous af, voeg toe aan de pan en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en giet de kokende bouillon bij de couscous en laat 10 minuten, afgedekt, wellen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg in een ovenschaal en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is. Voeg de sjalot, courgette en de eventueel overige Midden-Oosterse kruiden toe aan de koekenpan en bak 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.
Snijd de bladpeterselie grof. Meng de courgette, sjalot en per persoon 1 tl extra vierge olijfolie door de couscous. Verdeel de kip over de borden. Schep de couscous ernaast en verdeel de gekonfijte paprika eroverheen. Besprenkel met de achtergebleven balsamico en garneer met de bladpeterselie.
Tip: Couscous blijft vocht opnemen. Meng dus pas net voor serveren de groenten en olijfolie erdoorheen. Heb je nog wat vocht van de groenten en kruiden over, meng die ook door de couscous.