Kip korma is een traditionele curry met een milde, romige saus. Deze curry is er in veel varianten, die in elk geval één ingrediënt gemeen hebben: amandelen. De kokosmelk zorgt hier voor een zoete, fluweelzachte saus. Je brengt deze verder op smaak met specerijen als kaneel, kardemom, verse kurkuma en gember.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1.5 stuk(s)
Knoflookteen
1.5 cm
Verse gember
1 cm
Verse kurkuma
100 gram
Kippendijstukjes
85 gram
Zilvervliesrijst
15 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Broccoli
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
½ tl
Gemalen kaneel
¼ tl
Gemalen kardemom
125 ml
Kokosmelk
½ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma met een fijne rasp boven een kom. Voeg de kippendijstukjes toe en meng de olijfolie en de knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een hapjespan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de verse koriander grof en snijd de limoen in parten.
Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan en roerbak de ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Bak de laatste minuut 1/2 tl gemalen kaneel en 1/4 tl gemalen kardemom per persoon mee. Voeg de kip en de marinade toe en bak nog 3 minuten. Schenk de kokosmelk in de pan en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel. Voeg de broccoli en een snufje zout toe en kook de broccoli, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de rijst over de borden en schep er eerst de broccoli en dan de kip op. Garneer met de geroosterde amandelen en de koriander. Serveer met een partje limoen.