Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

met gegrilde bospeen en ovenfrieten

Zin om de appelmoes een originele twist te geven? Vervang de kaneel door tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - een perfecte combinatie met kip en satésaus!

Allergenen :
Pinda's
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

¼ bosje(s)

Bospeen

290 gram

Kipdrumsticks en -vleugels in satémarinade

1 stuk(s)

Appel

0.45 tl

Gemalen kaneel

125 gram

Mini-romatomaten

40 gram

Slamix met dille

(Kan bevatten Selderij)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

¾ el

[Plantaardige] roomboter

40 ml

[Plantaardige] melk

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1365 kcal
Energie (kJ)5711 kJ
Vetten77 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers45 g
Vezels10.8 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Grote hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Steelpan
Saladekom
Grote kom
Serveerschaal

Instructies

Friet maken
1

Verwarm de oven voor 210 graden (hete lucht) of 230 graden (elektrisch). Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg dat er genoeg ruimte is in de oven voor de ovenschaal met bospeen.

Bospeen bereiden
2

Verwijder het loof van de bospeen, snijd de bospeen in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon: 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en plaats de bospeen samen met de frieten in de oven. Bak beide 30 - 35 minuten. Schep halverwege om.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.

Appelmoes maken
4

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon. Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.

Tip: Voeg niet teveel kaneel toe, dan wordt het net een dessert. Warm vlak voor serveren weer op als je van warme appelmoes houdt.

Pindasaus maken
5

Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de romatomaten. Voeg de romatomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de pindakaas met de melk en de ketjap toe aan een steelpan. Breng al roerend aan de kook op laag vuur. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Tip: Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt. Voeg naar smaak sambal en/of ketchup toe aan de pindasaus om hem zoeter of pittiger te maken.

Serveren
6

Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een serveerschaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.