Zin om de appelmoes een originele twist te geven? Vervang de kaneel door tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - een perfecte combinatie met kip en satésaus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
¼ bosje(s)
Bospeen
290 gram
Kipdrumsticks en -vleugels in satémarinade
1 stuk(s)
Appel
0.45 tl
Gemalen kaneel
125 gram
Mini-romatomaten
40 gram
Slamix met dille
(Kan bevatten Selderij)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
2.5 gram
Verse bieslook
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
¾ el
[Plantaardige] roomboter
40 ml
[Plantaardige] melk
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor 210 graden (hete lucht) of 230 graden (elektrisch). Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zorg dat er genoeg ruimte is in de oven voor de ovenschaal met bospeen.
Verwijder het loof van de bospeen, snijd de bospeen in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon: 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en plaats de bospeen samen met de frieten in de oven. Bak beide 30 - 35 minuten. Schep halverwege om.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon. Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.
Tip: Voeg niet teveel kaneel toe, dan wordt het net een dessert. Warm vlak voor serveren weer op als je van warme appelmoes houdt.
Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de romatomaten. Voeg de romatomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de pindakaas met de melk en de ketjap toe aan een steelpan. Breng al roerend aan de kook op laag vuur. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Tip: Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt. Voeg naar smaak sambal en/of ketchup toe aan de pindasaus om hem zoeter of pittiger te maken.
Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een serveerschaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.