Kip met sesamkorst en geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

De sesamkip is krokant van buiten en mals van binnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Basmatirijst

0.48 stuk(s)

Ei

10 gram

Sesamzaad

10 gram

Panko paneermeel

100 gram

Kipfilethaasjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Sambal

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)811 kcal
Energie (kJ)3394 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.2 g
Eiwitten43 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en de paprika en wortel in reepjes. Meng de groenten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Kip paneren
3

Pak 3 diepe borden. Meng in het eerste bord de bloem met een snuf zout. Kluts 1/2 ei per persoon met een vork in het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, peper en zout in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip vervolgens door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

Kip bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

Groenten afmaken
5

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.

Tip: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat ruim 200 gram groente, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.