Piccata is een Italiaans gerecht waarbij in plakjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, boter en kappertjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode biet
1 stuk(s)
Wortel
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Sjalot
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
1 stuk(s)
Kipfilet
10 gram
Kappertjes
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
naar smaak
Peper en zout
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1.5 el
Olijfolie
1 el
Bloem
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een grote kom de partjes rode biet, de wortel, de krieltjes en de helft van de knoflook met per persoon 11/2 el olijfolie en 1/4 zakje gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten, of tot ze gaar zijn, in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Zet een diep bord met daarin 2 el bloem per persoon klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Snipper ondertussen de sjalot. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers de citroen uit. Hak de peterselie grof.
Tip: Heb je citroen over? Snijd de overige citroen in partjes en serveer bij het gerecht.
Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan. Fruit de sjalot en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met de overige citroenpartjes en de mayonaise.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de krieltjes met de helft van de benodigde mayonaise. De overige krieltjes en mayonaise kun je de volgende dag tijdens de lunch serveren.