Kip piccata met ovengebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip piccata met ovengebakken krieltjes

Kip piccata met ovengebakken krieltjes

met biet en wortel

Speciaal ingrediënt in je box! Deze filet komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Caloriebewust
Speciaal ingrediënt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Gele biet

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

[Plantaardige] roomboter

30 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten24.3 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten66.1 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels14.3 g
Eiwitten34.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten roosteren
2

Meng in een grote kom de bietpartjes, de wortels, de krieltjes en de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie en 3/4 tl gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.

Kip bakken
3

Zet een diep bord met daarin 1 el bloem per persoon klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Snipper ondertussen de ui. Rasp de citroen en pers 1/4 citroen per persoon uit. Snijd de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof.

Saus maken
5

Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in de pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg het water toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak en de eventuele overige citroenpartjes.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!