Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesde kippenvlees extra smaak te geven!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Broccoliroosjes
1 stuk(s)
Bosui
100 gram
Kipsatéblokjes
2 stuk(s)
Spies
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Olijfolie
0.12 stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.
Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.
Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiezen. Schenk de saus over de groenten en de rijst.