Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespieste kippenvlees extra smaak te geven.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

75 gram

Jasmijnrijst

½ bosje(s)

Bosui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

3 el

Water

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2677 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten16.2 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten85.3 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels9 g
Eiwitten33.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2
  • Kook ondertussen de rijst 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de broccoli en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar.
Kip bakken
3
  • Snijd de bosui in stukken van 2 cm.
  • Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies (zie Tip). 
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiesen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
  • Leg op ieder bord 2 kipspiesen.
  • Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Voeg eventueel sojasaus naar smaak toe.