In dit gerecht gebruik je pruimtomaat. Deze mediterraanse tomaat geeft een volle, zoete en kruidige smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
40 gram
Bruschettadip
2 stuk(s)
Kipburger
½ stuk(s)
Courgette
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
150 gram
Aardappelblokjes
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaat in 8 partjes. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Meng in een ovenschaal de courgette, de tomaat en de rode ui met per persoon: 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix, 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en flink wat peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten krokant. Breng flink op smaak met peper en zout. Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Leg de hamburgers in de pan en druk ze met een vork iets platter. Bak ze daarna 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Strooi de laatste 2 minuten de Italiaanse kaas over de hamburgers en bak afgedekt verder.
Snijd de broodjes open en smeer de bruschettadip erop. Leg twee burgers op elk broodje. Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de ovengroenten en de aardappelblokjes.