Kipfilet in champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met gebakken aardappelen en salade

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

1.25 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2808 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten46.7 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels11.5 g
Eiwitten35.3 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Rasp
Saladekom

Instructies

Aardappelen roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten. Meng in een kom de aardappelen met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.

Champignons bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige roomboter in dezelfde hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe aan de hapjespan en bak 4 - 6 minuten.

Saus maken
3

Blus de groenten af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de bouillon. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten, of tot de gewenste dikte.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken. 

Groenten bereiden
4

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in partjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A – goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de overige rodewijnazijn met de extra vierge olijfolie, de mosterd en de overige ui. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en wortel toe en meng met de vinaigrette.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.