In dit gerecht maak je zelf een snelle cocktailsaus door mayonaise en tomatenpuree met appelcider te mengen. De saus past perfect bij de kip en aardappelen met zoete peen uit de oven. Omdat de cider alcohol bevat kun je deze voor kinderen achterwege laten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Roodschillige aardappelen
200 gram
Peen
1 tl
Karwijzaad
1 el
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 tl
Tomatenpuree
1 el
Appelcider
(Bevat Sulfiet)
1 stuk(s)
Kipfilet met Mediterrane kruiden
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ tl
Honing
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in dunne schijfjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen het loof van de bospeen en snijd de peen in de lengte doormidden. Snijd eventuele dikke penen in de lengte in kwarten. Meng in een kom de peen met het karwijzaad, de honing en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de peen over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De peen is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant van de peen zacht is.
Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de appelcider en de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak in 6 – 8 minuten gaar (zie tip). Keer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen, de peen en de kipfilet over de borden. Serveer met de zelfgemaakte cider-cocktailsaus.