Kipfilet met Mediterrane kruiden in paddenstoelenjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met Mediterrane kruiden in paddenstoelenjus

Kipfilet met Mediterrane kruiden in paddenstoelenjus

met pompoen-aardappelpuree

Speciaal ingrediënt in je box! Flespompoen, een zoete herfst- en wintergroente, is perfect voor soepen, ovengerechten en puree.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

⅕ stuk(s)

Flespompoen

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2447 kJ
Energie (kcal)585 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten32.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aardappelstamper
Aluminiumfolie
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd in kleine blokjes van maximaal 1 cm zodat ze snel garen.

Tip: Heb je pompoen over? Snijd in blokjes en maak er soep van of vries in om later te gebruiken in een soep of stoofpot.

Koken
2
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan deksel.
  • Voeg de vadouvan, aardappelen en pompoen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar wat kookvocht, giet af en bewaar apart.
Bakken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kip, ui en champignons 8 - 12 minuten.
  • Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Stamp de pompoen en de aardappelen met een scheutje melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de roomboter en 45 ml kookvocht per persoon toe aan de champignons om een saus te maken.
  • Kook 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree en de kip met de champignonsaus ernaast.