Kipfilet met pesto en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met pesto en Parmigiano Reggiano

Kipfilet met pesto en Parmigiano Reggiano

met broccoli en cherrytomaten

Met dit recept tover je 263 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
Lactose-arm
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

180 gram

Broccoli

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2713 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten5.8 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten49.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoli 2 - 3 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Weetje: Ken je die maaltijd voor sporters met kip, rijst en broccoli? Broccoli zit hier niet alleen bij voor de vitamines, maar telt ook wel degelijk mee in de eiwitten! Per 100 gram zit er maar liefst 3 gram eiwit in.

Broccoli bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de broccoli 4 - 5 minuten. 
  • Bak de laatste 30 seconden de knoflook mee. 
  • Rasp met een fijne rasp de helft van de Parmigiano Reggiano boven de broccoli en laat de Parmigiano Reggiano, afgedekt, in 2 - 3 minuten smelten.
Pesto en kaas smelten
4
  • Voeg 1/2 tl pesto per persoon toe aan een saladekom voor de dressing. 
  • Draai de kipfilet nog 1 keer om en besmeer de kipfilet met de overige pesto. 
  • Strooi de geraspte oude kaas over de kipfilet met pesto.
  • Bak de kipfilet, afgedekt, 3 - 4 minuten, of tot de kaas volledig gesmolten is.
Salade maken
5
  • Voeg per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 el rodewijnazijn toe aan de saladekom en meng met de pesto. 
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Voeg de cherrytomaten en rucola en veldsla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
6
  • Verdeel de kipfilet over de borden. 
  • Serveer de salade en broccoli naast de kipfilet.
  • Rasp de overige Parmigiano Reggiano over de broccoli.