Kipfilet met rode ui en geroosterde bataat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met rode ui en geroosterde bataat

Kipfilet met rode ui en geroosterde bataat

Dit gerecht maak je pas af aan tafel, want je belegt jouw ciabatta met het beleg dat je zelf uitkiest. Denk aan kipfilet met gesmolten cheddar. Dit is een lekker alternatief voor het broodje hamburger. De frietjes maak je van bataat.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Zoete aardappel, geschild en gesneden

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Botersla

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3223 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout1.1 g

Instructies

Halveer de kipfilet in de lengte en leg deze ook op de bakplaat
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en leg samen met de bataat op een bakplaat met bakpapier. Halveer de kipfilet in de lengte en leg deze ook op de bakplaat. Bestrooi de kipfilet met de helft van de cheddar kaas.

Bestrooi de kipfilet met de helft van de cheddar kaas
2

Besprenkel alles met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten de ciabatta mee.

Meng de rest van de botersla en kleingesneden tomaat met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een saladekom
3

Scheur ondertussen de botersla klein en houdt een paar bladeren apart. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de rest klein. Meng de rest van de botersla en kleingesneden tomaat met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de salade
4

Verdeel de bataat, rode ui, kipfilet en ciabatta over de borden. Leg de botersla, plakken tomaat en overige cheddar in aparte schaaltjes of kommen en laat iedereen zijn ciabatta naar wens beleggen. Serveer met de salade.