Dit gerecht maak je pas af aan tafel, want je belegt jouw ciabatta met het beleg dat je zelf uitkiest. Denk aan kipfilet met gesmolten cheddar. Dit is een lekker alternatief voor het broodje hamburger. De frietjes maak je van bataat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
125 gram
Zoete aardappel, geschild en gesneden
1 stuk(s)
Kipfilet
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Botersla
1 stuk(s)
Tomaat
2 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en leg samen met de bataat op een bakplaat met bakpapier. Halveer de kipfilet in de lengte en leg deze ook op de bakplaat. Bestrooi de kipfilet met de helft van de cheddar kaas.
Besprenkel alles met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten de ciabatta mee.
Scheur ondertussen de botersla klein en houdt een paar bladeren apart. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de rest klein. Meng de rest van de botersla en kleingesneden tomaat met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bataat, rode ui, kipfilet en ciabatta over de borden. Leg de botersla, plakken tomaat en overige cheddar in aparte schaaltjes of kommen en laat iedereen zijn ciabatta naar wens beleggen. Serveer met de salade.