Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Groene paprika
1.5 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Kipfilet
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Weetje: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat draagt weer bij aan een sterke weerstand, een energiek gevoel en nog veel meer.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes van 1/2 cm. Snijd de tomaat in even kleine blokjes. Snipper de ui. Wrijf de kipfilet in met flink wat peper en zout.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 4 minuten per kant. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten. Leg de kipfilet in een ovenschaal en schep de gebakken paprika erbovenop en ernaast. Verdeel de tomaat en helft van de ui erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de kaas en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kipfilet gaar is.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de overige ui, rode peper, de knoflook en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon 2 - 3 minuten. Meng met de bulgur en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de verse kruiden fijn. Haal de ovenschaal uit de oven en haal de kipfilet eruit. Houd apart. Voeg de groenten en de helft van de verse kruiden toe aan de hapjespan met bulgur en roer goed door.
Verdeel de bulgur met groenten over de borden en schep de kipfilet erbovenop. Garneer met de overige verse kruiden.
Weetje: Dit gerecht bevat niet alleen weinig calorieën, maar ook weinig zout. Naast veel vezels, bevat deze maaltijd 20% van de ADH calcium en veel vitamine C en E. Lekker in balans dus!