Cheesy kipfilet met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy kipfilet met Midden-Oosterse kruiden

Cheesy kipfilet met Midden-Oosterse kruiden

met bulgur, groenten en verse kruiden

Wist je dat een groene paprika meer vezels en vitamine K bevat dan een rode of gele paprika?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Bron van vezels
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Groene paprika

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten22.5 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten63.3 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels16.6 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Large Frying Pan
Kom
Hapjespan

Instructies

Bulgur koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Kipfilet bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 4 minuten per kant. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten.
  • Leg de kipfilet en paprika in een ovenschaal en schep de tomaat en de helft van de ui erbovenop. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi met de kaas en bak 8 - 9 minuten in de oven, of tot de kipfilet gaar is.
Smaakmakers bakken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, de overige ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden 2 - 3 minuten.
  • Roer de bulgur en de wittewijnazijn erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de yoghurt met de overige Midden-Oosterse kruiden.
Snijden en mengen
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, haal de kipfilet eruit en bewaar apart.
  • Voeg de groenten en de helft van de verse kruiden toe aan de hapjespan met bulgur en roer goed door.
  • Serveer de bulgur over borden en leg de kip erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus en garneer met de overige verse kruiden.