Kipfilethaasjes in zoete saus met pikante honingpinda's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes in zoete saus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasjes in zoete saus met pikante honingpinda's

met sticky knoflookrijst, paksoi en wortel

Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Sesamzaad
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Paksoi

¾ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kipfilethaasjes

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅔ stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¾ el

Zonnebloemolie

100 ml

Water

0.17 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2708 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten20.3 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten76.2 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels10.2 g
Eiwitten35.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Weeg de rijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Verlaag het vuur en voeg de rijst, de aangegeven hoeveelheid water en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip). Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet eventueel af en laat afgedekt staan (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Snijden
2
  • Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de wortels 3 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
  • Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.

Tip: Snijd de paksoi eventueel in grovere stukken zodat deze wat meer bite behoudt tijdens het bakken.

Kip bakken
3
  • Voeg de paksoi toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. 
  • Dek de pan af en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de kip 4 minuten.
  • Voeg de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Snijd de pikante honingpinda's grof.
  • Serveer de rijst op borden en leg de groenten en kip erop.
  • Garneer met de pikante honingpinda's.