Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken

Little gem is een kleine Romeinse sla en wordt speciaal voor ons geplant en geoogst! Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. De salade wordt overgoten met olijfolie en citroen. De kipgyros bak je met komijnpoeder voor een echte Oosterse smaak.

Labels:
Eiwitrijk
Notenvrij
Bron van vezels
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

120 gram

Kipgyros

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Citroen

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

3 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)640 kcal
Energie (kJ)2678 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels21 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

Voeg de komijnpoeder toe
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de little gem klein
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

Meng de kipgyros door de tabouleh
4

Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom toe te mengen met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie. Meng de kipgyros door de tabouleh.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de borden.