Bij dit gerecht omwikkel je de kippendijfilets met de smaakvolle coppa di parma. Deze van origine Italiaanse ham wordt gemaakt van de schouder van het varken en heeft een kruidige smaak. Je serveert de kip met gebakken rozemarijn-aardappelen en sperziebonen met knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Vastkokende aardappelen
½ tl
Gedroogde rozemarijn
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Kippendijfilet
25 gram
Coppa di Parma
200 gram
Sperziebonen
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Snijd de rode ui in halve ringenof pers de knoflook en dop de sperziebonen bij de steelaanzet. Omwikkel elke kippendijfilet met een plak coppa di parma en zet vast met een satéprikker. Snijd de overige coppa di parma in dunne repen.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de coppa di parma in 2 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak in dezelfde koekenpan de kippendijfilet 2 minuten rondom op middelmatig vuur. Dek de pan af en bak 10 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Verdeel de gebakken aardappelen, kippendij en sperziebonen over de borden. Garneer de sperziebonen met de gebakken coppa di parma