Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta

Speciaal ingrediënt in je box! De pappardelle komt van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

1 stuk(s)

Kippendijfilet

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Ui

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Broccolini

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Mosterd

75 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4058 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten49.9 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels5.7 g
Eiwitten44.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Vlees bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Wrijf de kippendij in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg de kippendij toe en bak in 4 - 6 minuten rondom goudbruin.
  • Bak de spekreepjes de laatste 4 minuten mee. Haal de kip en spekjes uit de pan en bewaar apart. 
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de peterselie grof. Rasp de Parmigiano Reggiano.
Paddenstoelen bakken
2
  • Verhit de hapjespan van de kip opnieuw op hoog vuur. Bak de gemengde paddenstoelen en de ui 2 - 3 minuten, of tot de champignons bruin kleuren. 
  • Voeg de knoflook en tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de broccolini 4 - 6 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
Pasta koken
3
  • Voeg de room en 1 tl mosterd per persoon toe aan de paddenstoelen. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon erboven en voeg 75 ml water per persoon toe. Roer goed door.
  • Voeg de kippendijfilet en spekjes toe en laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met kokend water en kook 4 - 6 minuten. 
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Schep de kippendijfilet en paddenstoelenroomsaus over de pasta.
  • Serveer met de broccolini.
  • Garneer tot slot met de Parmigiano Reggiano en peterselie. 

Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.