De pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde de verse pasta maakt voor in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Verse spaghetti
(Bevat Eieren, Tarwe)
1 stuk(s)
Kippendijfilet
25 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Ui
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
50 gram
Broccolini
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse krulpeterselie en tijm
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
75 ml
Water voor saus
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Wrijf de kippendijfilet in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet in 4 - 6 minuten goudbruin. Bak de spekreepjes de laatste 4 minuten mee. Haal de kip en spekjes uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met het bakvet.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de peterselie grof. Rasp de Parmigiano Reggiano.
Verhit dezelfde hapjespan op hoog vuur. Bak de gemengde paddenstoelen en de ui 2 - 3 minuten, of tot de champignons bruin kleuren. Voeg de knoflook en tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de broccolini 4 - 6 minuten. Blus af met een scheutje water en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.
Voeg de kookroom en per persoon: 1 tl mosterd en 75 ml water toe aan de hapjespan met paddenstoelen. Verkruimel per persoon 1/4 kippenbouillonblokje erboven en roer goed door. Voeg de kippendijfilet en spekjes toe en laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper. Kook de pasta 4 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verdeel de pasta over de borden. Schep de kippendijfilet met spekjes in paddenstoelenroomsaus op de pasta. Serveer met de broccolini. Garneer met de Parmigiano Reggiano en peterselie.