Onze slager heeft de kruiden, zoals oregano, peterselie en paprika speciaal voor jou gekruid, zodat de kippendijstukjes extra veel smaak krijgen. Deze smaken passen goed bij de knapperige sperzie- boontjes en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto is een speciaal product waarmee jij dit gerecht net dat tikkeltje anders maakt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
200 gram
Sperziebonen
100 gram
Kippendijstukjes
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)
½ el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes en sperziebonen. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten, kook 12 - 15 minuten in de pan met deksel.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Voeg de sperziebonen na 5 minuten toe aan de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uit-stomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gekruide kippendijstukjes in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
Meng de krieltjes, de sperziebonen en de gekruide kippendijstukjes in een saladekom. Voeg de bospaddenstoelenpesto en zwarte balsamicoazijn toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.