Je brengt de broccoli op smaak met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
100 gram
Broccoli
10 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
¾ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en wortel en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de halve-uienringen toe en dek de pan af. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.
Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/4 el mosterd per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappel-wortelpuree over de borden. Leg de broccoli ernaast en bestrooi met de gomasio-tuinkruiden. Serveer de worstjes ernaast en verdeel de jus over de worstjes en puree.