Zeg je Indiase keuken, dan zeg je curry. Specerijen en kruiden met uitgesproken smaken zoals bijvoorbeeld kurkuma, rode peper en kerriepoeder vormen de basis voor een curry. Je eet vaak rijst bij curry, maar in dit gerecht vervang je de rijst door bataat en linzen. Je bereidt alles in dezelfde pan, waardoor alle ingrediënten de smaken goed opnemen. En het scheelt ook nog eens in de afwas!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
75 ml
Kokosmelk
2 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 tl
Gemalen kurkuma
40 gram
Groene linzen
150 gram
Zoete aardappel
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Paksoi
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
50 ml
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Roer de kokosmelk los of schud stevig tot eventuele klontjes opgelost zijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, de rode peper, het kerriepoeder en de gemalen kurkuma 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene linzen toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe en kook 25 – 30 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de curry te droog wordt.
Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en kook mee. Besprenkel de pita's met wat water en bak ze 4 – 6 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok of hapjespan. Snijd de koriander grof.
Voeg vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe aan de curry, roer nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout.
Verdeel de curry over de borden en garneer met de verse koriander en de magere yoghurt. Serveer met de pita's.