Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Een ode aan de Hollandse keuken

Wist je dat dit recept meer calcium bevat dan 1 beker melk? Daarnaast bevat het ook meer vitamine C dan 4 sinaasappels en net zo veel foliumzuur (vitamine B11) als je op een hele dag nodig hebt. Een hartstikke gezond recept dus en hiermee een ideaal gerecht voor tijdens de winterse januarimaand!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Regenboogkrieltjes

200 gram

Spruiten

100 gram

Champignons

½ tl

Gemalen komijnzaad

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rundersaucijs met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2900 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten42 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Deksel
Koekenpan

Instructies

Verwijder de steelaanzet en buitenste bladeren van de spruiten.
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Snijd de regenboogkrieltjes doormidden. Verwijder de steelaanzet en buitenste bladeren van de spruiten. Snijd de champignons in parten.

2

Kook de regenboogkrieltjes in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de spruiten.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de spruiten met de komijn 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak afgedekt 10 minuten. Voeg halverwege de champignons toe. Roer in de laatste minuut ¾ van de oude kaas door de pan en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en laat afgedekt nagaren.

Bak de rundersaucijs.
4

Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de rundersaucijs 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager tot middelmatig vuur, dek de pan af, en bak nog 10 - 12 minuten.

Bestrooi de spruiten met de overige kaas.
5

Verdeel de rundersaucijs, spruiten en regenboogkrieltjes over de borden. Bestrooi de spruiten met de overige kaas.