Klassieke spaghetti bolognese met gehakt en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke spaghetti bolognese met gehakt en kaas

Klassieke spaghetti bolognese met gehakt en kaas

Italiaanser kan bijna niet!

In het maken van een bolognese saus kan soms flink wat tijd gaan zitten, maar onze variant is zo gepiept. Om het gerecht kindvriendelijker te maken, hebben we de bleekselderij meegekookt. Zo zwak je de scherpe smaak van bleekselderij af. Let jij extra op de hoeveelheid calorieën? Verlaag dan de spaghetti naar 50 - 60 g per persoon.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

100 gram

Gekruid rundergehakt

¼ blik(ken)

Tomatenpuree

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

25 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)797 kcal
Energie (kJ)3335 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten49 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snipper de ui.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de stengels van de bleekselderij in halve maantjes van ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Rul het gehakt met de ui, knoflook, bleekselderij, peper en zout 5 minuten op middelhoog vuur.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe.
4

Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Kook ondertussen de spaghetti met de bleekselderij, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus.

Verdeel de spaghetti over de borden.
6

Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.