Burger met blauwe kaas en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger met blauwe kaas en gekaramelliseerde ui

Burger met blauwe kaas en gekaramelliseerde ui

met ovenfrietjes en kleine salade

De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.

Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

30 ml

Water

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3981 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten50.5 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels14.2 g
Eiwitten36.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Frieten maken
2

Meng de frieten in een kom met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Ui karamelliseren
3

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de koekenpan. Voeg, zodra de uien donkerder beginnen te worden, de helft van de roomboter toe. Dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten. Verlaag het vuur en bak de uienringen nog 3 – 4 minuten. Roer regelmatig door. Blus vervolgens af met de helft van de suiker, de helft van de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Bak nog 2 - 3 minuten en houd warm tot serveren.

Burger bakken
4

Begin aan deze stap wanneer de frietjes nog maar 10 minuten in de oven moeten. Verhit de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 5 minuten op één kant, keer daarna om en bedek met de blauwe kaas. Bak de burger, afgedekt, nog 5 minuten op de andere kant. Zet daarna het vuur uit en houd afgedekt apart.

Vinaigrette maken
5

Snijd het brood open en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige zwarte balsamicoazijn en de overige suiker. Breng op smaak met peper en zout. Leg 2 slablaadjes per persoon apart om later te gebruiken en snijd de rest grof. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat en fijngesneden sla toe aan de saladekom met de dressing en schep goed om.

Serveren
6

Besmeer de broodhelften met mayonaise naar smaak. Beleg met de burger, de gekaramelliseerde ui, de achtergehouden slablaadjes. Serveer met de ovenfrietjes, de overige salade en mayonaise naar smaak.