Tomatentapenade is een pittige mix van rijpe en zongedroogd tomaten, olijven en kappertjes, met knoflook en kruiden. Deze hartige spread is perfect om op brood te smeren of om toe te voegen aan gerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Kleine half-om-half burger
(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Tomatentapenade
(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Wortel
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
50 ml
Water voor saus
1 el
[Plantaardige] mayonaise
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in kwarten en daarna in staafjes van 5 cm lang. Was de aardappelen, snijd doormidden en daarna in stukken van 1 cm dik.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de paprika. Bak 25 - 35 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn en bewaar apart. Snijd de paprika in reepjes. Rooster de paprika de laatste 15 minuten mee in de oven met de wortel en aardappelen.
Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers, ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten. Draai de burgers om en voeg de Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee, of tot de burgers gaar zijn. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
Voeg de kookroom, het groentebouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid water toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml room per persoon door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.
Verdeel de wortel, aardappelen en paprika over borden. Serveer de burgers met de saus ernaast en garneer met de verse kruiden. Serveer met de mayonaise.