De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen, en verwees naar een velletje papier met dynamiet ertussen. Deze versie van de taco zorgt nog altijd voor een (smaak)explosie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
0.17 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
1 pak(ken)
Rode kidneybonen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
25 gram
Biologische zure room
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de puntpaprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de ui, groene peper, rode puntpaprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet, gebruik 1/3 pak per persoon.
Tip: Pas op: de groene peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.
Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.
Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!
Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon. Top af met de ijsbergsla en radicchio.
Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.