Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de krieltjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Gesneden snijbonen
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Garnalen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
125 gram
Rode cherrytomaten
15 ml
Basilicumcrème
2.5 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Snijd de krieltjes in vieren. Bak de krieltjes, afgedekt, 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de sjalot. Haal dan het deksel van de koekenpan, voeg de snijbonen en sjalot toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak nog 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.
Voeg de rest van de knoflook toe aan de hapjespan en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de hapjespan uit en meng er vlak voor serveren de garnalen doorheen.Roer de basilicumcrème door de krieltjes en snijbonen.
Tip: Je kunt de cherrytomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.
Verdeel de krieltjes en snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten erover. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.